Onze bomen, uw plezier

Eigen kwekerij

Persoonlijke verzorging

Gratis verzending

Wie zijn wij?

De Xmas3 zet zich met hart en ziel in voor de sport en natuur.  In de High lands van Schotland telen wij op een natuurlijk biologische wijze Nordmannkerstbomen.  Ter compensatie van ons CO₂ gebruik (o.a. voor het planten, het onderhoud  en vervoer) hebben wij een natural wood aangelegd. Zo kunnen we met recht zeggen dat onze kerstbomen groen zijn, in alle opzichten.

Nordmann

150-200cm

Nordmann

200-240cm

Onze kwekerij

Dat er goede whisky uit Schotland komt, is bij de meesten bekend. Maar kerstbomen? Dat vraagt wellicht om wat meer toelichting. De meeste kerstbomen in Europa komen uit Denemarken. Het klimaat in Denemarken is uitermate geschikt om kerstbomen te laten groeien: de temperatuur, luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht zijn precies voldoende om de bomen elk jaar een stuk te laten groeien. Geografisch hebben Denemarken en Schotland veel gelijkenis en vandaar groeien ook in de omgeving van Inverness de kerstbomen precies hard genoeg voor een prachtig eindresultaat.

De bomen (Altijd label A )

Ze zijn in ieder geval allemaal helemaal groen en prachtig getrimd en worden geleverd in twee formaten 150-120cm, en 200-240cm. Eerder vermeldden wij dat de bomen niet te snel mogen groeien.  In ieder jaar komt er een laag takken bij.  De bomen worden tijdens de groei tweemaal per jaar getrimd en dat zorgt voor een goede verdeling van de takken en uitlopers. Elke boom is daardoor rondom symmetrisch en mooi kegelvormig.  Wij kunnen garanderen dat elke boom die Xmas3 naar Nederland verzendt, voldoet aan bovengenoemde criteria.

Ons doel

Ons doel is om op een verantwoorde manier een bijdrage te leveren aan de jeugdcultuur bij clubs en verenigingen. Wij investeren in een duurzame vorm van het kweken van bomen, de clubs realiseren hun dromen.

Meer weten?

Neem contact met ons op via de mail of telefoon en ontdek hoe snel en makkelijk u mee kunt doen aan de Grote Xmas3 Clubactie.

Label A kwaliteit

Groot aanbod

Gratis bezorging